Category: <span>GDPR in ZVOP</span>

Infocenter / GDPR in ZVOP
Direktiva o piškotkih
Prispevek

Direktiva o piškotkih

Direktiva o e-zasebnosti (Direktiva 2002/58/ES), ki jo zato, ker se nanaša na shranjevanje in dostop podatkov uporabnikov e-naprav, imenujejo tudi "direktiva o piškotkih", je direktiva, ki ureja predvsem obdelavo osebnih podatkov v sektorju elektronskih komunikacij, tj. telekomunikacijskih ponudnikov.

Ostani zdrav pogoj za prehajanje med občinami
Prispevek

Ostani zdrav pogoj za prehajanje med občinami

V nedeljo so na zasedanju vlade na Brdu pri Kranju sprejeli nekatere sprostitve ukrepov za zajezitev novega korona virusa, med drugim so tudi sporočili, da bo v štirih regijah z ugodno epidemiološko sliko (Osrednja Slovenija, Goriška, Obalno-kraška in Gorenjska) sproščena tudi omejitev gibanja med občinami, a le za tiste z aplikacijo Ostani zdrav. Pri tem ukrepu se postavlja veliko moralnih kot tudi pravnih vprašanj.

Delo od doma in varstvo podatkov
Prispevek

Delo od doma in varstvo podatkov

Delo od doma je postala naša nova realnost. Zaradi epidemije Covid-19 so številne organizacije  zaprle svoja vrata ter napotile zaposlene na delo od doma, posledično pa se največ dela opravi na daljavo s pomočjo elektronskih naprav. Kadar gre za uporabo informacijske tehnologije, se poraja skrb o njeni varnosti ter o zavarovanju zaupnih informacij.

Vrtoglava globa v Hamburgu in temeljna načela varstva osebnih podatkov
Prispevek

Vrtoglava globa v Hamburgu in temeljna načela varstva osebnih podatkov

Vrtoglava globa v Hamburgu in temeljna načela varstva osebnih podatkov Danes smo v novicah objavili (povezava do novice) odločitev Informacijskega pooblaščenca v Hamburgu, ki je določil vrtoglavo vsoto 35.258.707,95 evrov globe H&M trgovinam na območju Nürnberga zaradi nadzora zaposlenih in s tem neupravičeno in nezakonito zbiral osebne podatke zaposlenih ter de facto posegal v temeljne...