Doc. dr. Miha Dvojmoč je doktoriral s področja pravnih znanosti leta 2013. Svojo poklicno pot je pričel kot zaposlen v zasebnovarnostnem podjetju, nadaljeval na Inšpektoratu Mestne občine Ljubljana in se na prošnjo ponovno preselil v zasebni sektor kot direktor poslovne enote večjega varnostnega podjetja, varnostni menedžer in odgovoren za izvedbo najzahtevnejših varnostnih projektov. Služboval je tudi na Ministrstvu za notranje zadeve kot višji svetovalec na področju zasebnega varovanja, trenutno pa je docent na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru, predsednik Detektivske zbornice RS ter predsednik Društva za zasebno varovanje in državljansko samovarovanje. Na področju varnosti in varnosti informacij ter osebnih podatkov sodeluje s številnimi uglednimi subjekti javnega in zasebnega sektorja.

Področja dela, ki so vseskozi spremljevalka njegovega dela in zanimanja so zasebno varovanje in detektivska dejavnost, občinska redarstva, korporativno zagotavljanje varnosti, pravna varnost, finančna varnost, varnostna in zavarovalniška industrija ter varnost informacij, podatkov in osebnih podatkov.

Varnost podatkov in tudi osebnih podatkov je sestavni del vseh področij delovanja, zato dr. Miha Dvojmoč že od leta 2008 poglobljeno spremlja svetovne trende na področju globalne in nacionalne varnosti, zasebne varnosti, detektivske dejavnosti, varnosti informacij, korporativne varnosti, obveščevalne dejavnosti in varstva podatkov.

Miha Dvojmoč je docent za področje Varnostnih ved na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru, predsednik Detektivske zbornice Republike Slovenije, lastnik in direktor podjetja MD svetovanje d.o.o., predsednik Društva za zasebno varstvo in državljansko samovarovanje ter soustanovitelj Inštituta za organizacijsko vedenje.

Blog – Miha Dvojmoč

Kaj detektivi lahko, česar vi ne smete?

Kaj detektivi lahko, česar vi ne smete?

Sodobna filmska industrija je v javnosti oblikovala lik in do neke mere romantično podobo o zasebnih detektivih. V Sloveniji pa je ta podoba daleč od resničnosti. Zakon o detektivski dejavnosti določa, da lahko detektivi zbirajo, obdelujejo, posredujejo podatke in informacije ter svetujejo na področju preprečevanja kaznivih ravnanj.

Preberite več ...
Nov hekerski vdor v Facebook!

Nov hekerski vdor v Facebook!

Business Insider te dni poroča o ponovnem vdoru v Facebook. Hekerji so objavili kar 533 milijonov osebnih podatkov, vključujoč ime, priimek, rojstni dan, življenjepise, telefonske številke in e-naslove. Med ukradenimi podatki, naj bi bili tudi podatki več kot 200 tisoč uporabnikov Facebooka iz Slovenije.

Preberite več ...
Mobilne denarnice: ali je njihova uporaba varna?

Mobilne denarnice: ali je njihova uporaba varna?

Brezgotovinsko plačevanje je v porastu, vse bolj pogosto je tudi pri plačevanju nižjih zneskov. Prav tako je brezstično plačevanje prineslo vedno bolj razširjeno alternativo plastičnim plačilnim karticam- mobilne denarnice. To je plačevanje s pametnimi napravami (telefon itd..), kjer je potrebno namestiti ustrezno aplikacijo (mobilno denarnico), opraviti registracijo in dodati kartico ali napolniti račun.

Preberite več ...
Omrežje 5G in kibernetska varnost

Omrežje 5G in kibernetska varnost

Začetek novega desetletja bo čas za uvedbo naslednje tehnologije v zdaj nepogrešljivi mobilni telefon. Omrežja 5G so realnost in prihodnost na dosegu roke, ki pa danes povzroča številne skrbi in razprave. Predvsem na področju kibernetske varnosti.

Preberite več ...
Pravna odgovornost direktorja

Pravna odgovornost direktorja

Pravno področje je eno izmed najbolj pomembnih področij odgovornosti direktorja. Zajema velik spekter možnih tveganj, saj je ustrezna pravna podlaga osnova za regulativno delovanje podjetja. Znanje in razumevanje prava je ključno, vsako podjetje mora imeti zagotovljeno ustrezno pravno področje na vseh nivojih, saj vsaka že tako majhna kršitev pomeni hujšo pravno odgovornost.

Preberite več ...