Mitja Pavlič

"Najvrednejša valuta sveta ni USD, EUR ali Bitcoin, najvrednejša »valuta« je ČAS. Vrednost te »valute« pa narašča, ko nam ta prične primanjkovati ali se nam celo izteka."

Mitja Pavlič v skupini Infocenter opravlja dela vodje projektov informacijske varnosti, IT-forenziko in izvaja varnostne teste ter analize na področju varovanja osebnih podatkov.

Mitja se je z računalnikom srečal že v mladosti, ko je še kot ljubiteljski programer izdelal nekaj uspešnih projektov, ki so bili v začetku 90-ih predstavljeni v tiskanih medijih in prejeli številne nagrade (CMP Poker  ̶  prva slovenska igra za okolje Windows, VB slovar, VR Arhivar …).
Ob prihodu interneta pa se je njegova strast preusmerila predvsem na spletne projekte. Na splet je postavil že čez tisoč manjših in večjih projektov, med drugim enega prvih slovenskih informativnih spletnih portalov z iskalnikom ter imenikom spletnih strani  ̶  sloWWenia.net (1998, Archive.org – arhiv spletne strani) in eno prvih spletnih trgovin Stacuna.com (2000, Archive.org – arhiv spletne strani).

Dolgoletno delovanje na področju informatike, stalno spremljanje aktualnih trendov in poslovno okolje, v katerem opravlja svojo delo, so ga izoblikovali v odličnega poznavalca spleta, informacijske varnosti ter varovanja podatkov.

Poleg delovanja na samostojni poslovni poti je vseskozi aktiven tudi v drugih družbah, kjer je in še opravlja različne predvsem vodilne funkcije ter sodeluje pri razvoju projektov na področju informatike, varnosti in varovanja, poslovnih storitev ter proizvodnje eko energije.

 

Linkedin ● Blog